Перші підсумки літнього перекладу манги!

З першим днем осені вас усіх!

Ось і підійшов до кінця наш літній марафон перекладу манги.
Це була наша перша спроба зробити щось таке. Було багато труднощів у організації, про деякі правила ми не подумали на початку і тому доводилося щось виправляти на ходу. Але вцілому можна вважати цю акцію успішною. Колекція повністю перекладених українською мовою манг збільшилася.

Дякуємо усім перекладачам, хто брав у цьому участь, не залежно від того, вдалося вам закінчити все вчасно чи ні. А також дякуємо усім, хто слідкував за конкурсом, допомагав перекладачам, підтримував нас і тих, хто ще буде читати ці переклади.

Особлива подяка тим, хто підтримав наш захід фінансово, а саме:
Серпокрил, Himiko, Artem Vavilov, Ровшан Базаров та JasminZ, які підтримали нас через Patreon і Грицько, Вдячний читач, d_l4w, які підтримали нас пожертвами під час стрімів.

А тепер перейдемо до результатів.

На початку літа наші амбіційні перекладачі взялися перекласти 10 манг. Нажаль, не у всіх це вийшло доробити до кінця. Для багатьох це був перший досвід такої роботи. Хтось переоцінив свої сили і взяв надто довгий для себе твір. Хтось зіткнувся зі складнощами у житті. У когось, можливо, були інші причини.

Але давайте сьогодні сфокусуємося на гарних новинах. А гарна новина полягає у тому, що чотири манги були перекладені повністю і вже доступні онлайн! Ще три манги запізнюються, але перекладачі висловили впевненість, що дороблять їх. З рештою поки немає зв’язку, але сподіваюся, рано чи пізно вони розкажуть про свій прогрес і подальші наміри.

Завершені переклади:

Hellsing / Геллсінґ

Перекладач IT_IS_ME1987, вичитка Just Me

Понад століття нащадки Ван Геллсінґа, стоячи на чолі організації «Геллсінґ», ведуть безкомпромісну війну з вампірами та упирями. Їх існування – таємниця, відома лише обмеженому колу осіб. Їх місія – охороняти Англію та її віру від нежиті. Їхня головна зброя – Алукард: вищій вампір з надзвичайними здібностями, що обмежуються накладеною на нього печаткою Кромвеля і повністю контролюються його хазяїном з роду Геллсінґів, якою наразі є теперішня голова одноіменної організації – леді Інтеграл. Але часи змінюються: з’являється все більше вампірів рівня настільки низького, що ті навіть не усвідомлюють, хто вони такі. Носферату частіше і частіше дають волю своїм руйнівним інстинктам. Якщо так піде надалі, знищення людства стане цілком можливим. Сумнівів не лишається: це справа чиїхось рук. Який привид минулого ховається за ширмою у сьогоденні? Відповіді на сторінках манги «Геллсінґ»!

Де читати: [manga.in.ua]

Uratarou / Уратаро

Перекладач lsd124c41, візуальна складова Myppp4Uk

Мабуть, чули казку про Момотару – хлопчика, який народився із персику? Схоже, нас увесь цей час тримали за дурнів, адже насправді він зродився зі трупу! Тому й ім’я у нього відповідне – Уратаро. А ще він невмирущий і тому тяжко нудьгував бажаючи своєї скони. Однак зустрівши свою повну протилежність – п’ятнадцятирічну дівчину на ім’я Чійо, яка шукала вічної молодості, згодився на спільну мандрівку у пошуках священного краю мерців!

Де читати: [manga.in.ua]

Itou Junji Kessakushuu: Frankenstein / Франкенштейн: Збірка історій Джюнджі Іто

Перекладач JasminZ

Віктор Франкенштейн – перспективний благородний вчений, який прагне розкрити таємниці життя. Керований бажанням створити живу істоту, Віктор починає конструювати істоту з частин людей, що померли. Благородний від початку задум, втілений у життя, мав руйнівні наслідки, його тріумф швидко перетворюється на жах.

Також у збірці 6 історій Ошікірі – старшокласника, який живе у величезному маєтку, пов’язаному з паралельним світом, та інші дивовижні історії.

Де читати: [manga.in.ua]

Ayeshah’s Secret / Секрет Аєші

Перекладач Riha

Трагічна історія молодої дівчини Аєші, мати якої померла одразу ж після її народження. Її батько – відомий заможний чоловік, що вирішив вдруге одружитися. Мачуха недолюблювала падчерку, її троє синів спочатку наслідували свою матір, але з часом змінили своє ставлення. Згодом Аєші довелося працювати навіть більше, ніж звичайній прислузі. Нічого не нагадує? Звісно, чимось схоже на «Попелюшку», але на цю історію очікує не такий райдужний кінець…

Де читати: [manga.in.ua]

Усі ці манги вже додані у наш список повних перекладів.

Незавершені переклади, які можуть з’явитися найближчим часом, ми не будемо поки що озвучувати, бо це може створити зайвий стрес для перекладачів, які і так зараз переживають через запізнення. Але слідкуйте за нами і ми обов’язково напишемо про кожен з них!

Подробиці про ці переклади, а також де їх можна прочитати ми опублікуємо в окремих повідомленнях.

Дякуємо усім! Це був наш перший досвід, але ми маємо сподівання, що не останній. Залишайтеся з нами, підтримуйте нас на Patreon і можливо наступний марафон не змусить себе довго чекати.

Чи маєте ви коментарі чи побажання щодо такого марафону? Не соромтеся, пишіть! І читайте мангу українською.

Comments (0)

› No comments yet.

Залишити відповідь

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="">