Diablo 2 Full Cinematics

Я тут не так давно зрозумів, що я ще ніколи ніде не переказував сюжет серії ігор Diablo.
Так, справа це неблагодарна, краще самі знайдіть десь оригінальний образ диску Diablo (першої частини) і в корені знайдіть FAQ і гайд по всесвіту Diablo, там написано дуже і дуже багато про все.
Але все ж, коротко історію можна і переповісти, тим паче, є нагода — я переклав усі відеороліки, які були у другій Діаблі, тому те, що я напишу нижче, є, так би мовити, поясненням цього.
Скачати Цю сінематику можна з ex.ua або hurtom.com, чи подивитися на YouTube.

Отже, сюжет. Повторюю, дуже й дуже стисло і коротко, так усього набагато більше, грайте і читайте.

Існує три світи: Пекло, де панують 7 демонів, Небо, де панують архангели і Санктуарій — світ людей.

Список демонів та архангелів:

Демони (лише правляча сімка, діти Татамету):
первинне Зло (Prime Evils):
Діабло, Володар Страху (Diablo, The Lord of Terror)
Мефістофель, Володар Ненависті (Mephisto, The Lord of Hatred)
Баал, Володар Руйнування (Baal, The Lord of Destruction)
Менше зло (Lesser Evils):
Андаріель, Діва Страждань (Andariel, The Maiden of Anguish) (трохи не ясно, за одними джерелами вона з’явилася з однієї з голів Татамету, за іншими — це донька Ліліт)
Даріель, Володар Болю (Duriel, The Lord of Pain)
Азмодан, Володар Гріха (Azmodan, The Lord of Sin)
Беліал, Володар Брехні (Belial, The Lord of Lies)

Архангели (лише члени Ангірської ради (Angiris Council)):
Імперій, Архангел Доблесті (Imperius, The Archangel of Valor)
Ауріель, Архангел Надії (Auriel, The Archangel of Hope)
Ітераель, Архангел Долі (Itherael, The Archangel of Fate)
Мальтаель, Архангел Мудрості (Malthael, Archangel of Wisdom)
Тіраель, Архангел Справедливості (Tyrael, Archangel of Justice)

Одного разу Азмодан і Беліал задумують вигнати трьох старших братів, Діабло, Баала та Мефісто, і самим керувати Пеклом. З цією метою вони підховорюють Даріель з Андаріель і все у них виходить — трійця в Санктуарії. Звичайно, залишити це так не можна було, тому Архангел Тіраель збирає групу магів під назвою Хорадрім (Horadrim) з метою загнати демонів у Камені Душі — спеціально розроблений артефакт, здатний тримати в собі душу демона. Не без труднощів, але їм вдається це зробити і ось Камінь Душі Мефісто зберігається у храмі Закара, навколо якого пізніше будується місто Кураст, Камінь Баала — у пустелі поблизу Лут Голейна (Lut Gholein), в древній могилі, разом з хорадрімом на ім’я Тал Раша (Tal Rasha), а Діабло, якого спіймали останнім, був закопаний у ріці, над якою потім збудували храм, а навколо нього розбили містечко під назвою Трістрам (Tristram).
Виконавши свою справу, Хорадрім потроху припинив своє існування, його члени повмирали чи пішли самі по собі, Трістрамський собор почав руйнуватися, а до самого Трістраму завітав славний лицар на ім’я Леорік (Leoric). Він проголосив себе королем, і, маючи значну підтримку серед людей, став правити країною Кандурас (Khanduras), у якій, власне, і відбуваютсья усі справи. На місці хорадрімського собору збудували новий храм. Проте Діабло у камені набирав сили і зміг через камінь вплинути на мозок архієпископа Лазаруса (Archbishop Lazarus), повністю підвладниши його і зробивши його своїм рабом. Разом з Лазарусом вони почали зомбувати славного короля, але той опирався і врешті решт зійшов зглузду. Тоді-то Лазарус і звільнює демонів Діабло, які викрадають принца Альбрехта (Albrecht), який потрібен як нове, невинне тіло для ослаблого Діабло. Король оскаженів цілковито і почав пізозрювати всіх і кожного у зраді, направив армію на сусідню країну Вестмарш (Westmarch), яка логічно програла численнішій армії противника. Влаштовує походи у катакомби старого монастиря з метою знайти Альбрехта, але всі вони зазнають поразки — демон на ім’я М’ясник вбиває людей і розриває на м’ясо. Коли капітан Лахдан (Lachdanan), що керував армією на Вестмар, повертається, він бачить на скільки збожеволів король, і просить його зректися трону. Леорік звинувачує його у зраді і Лахдан вбиває Леоріка. Перед смертю король прокляв своє військо, обрікши його на служіння Леоріку навіть після смерті.
Саме тоді до Трістраму приходить самотній воїн, якого називають Мандрівник (Wanderer) (за версією Diablo 3 це старший син Леоріка). Він сам заходить у катакомби, спускається на саме дно і вбиває там свого батька, тепер вже Короля-скелета, Лазаруса і самого Діабло. Проте від довгого впливу катакомб розум воїна також зазнає порушень, і Діабло вселяє його думку про те, що єдиним виходом як треба обходитися з каменем душі, який він вийняв з Діабло (тим самим вбивши свого молодшого брата) — є утримати його в собі. Він вколює камінь собі у лоба і виходить разом з силами темряви на поверхню Трістраму, влаштовуючи там справжню різанину. Залишивши демонів там, Мандрівник вирушає на схід — на цьому починається розповідь від імені Маріуса — жителя Трістрама.
Сподіваюся, вам було цікаво ~

UPD: тепер відео з субтитрами доступне на YouTube.

Comments (0)

› No comments yet.

Залишити відповідь

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="">